Renske Wassenaar

Een klein meisje van 4 jaar staat met haar roze balletschoentjes voor een grote deur, het is voor haar de deur naar de toekomst, de deur van H19, klassiek ballet, waar zij haar eerste pasjes leerde. Toen besefte ze zich nog niet dat dit haar leven zou worden…. Zo blij als dat ze iedere keer was als ze mocht gaan dansen vroeg ze haar ouders om een HELE GROTE spiegel op haar kamer, en die kreeg ze! Dansen als ze op stond, als ze van school kwam en stiekem voordat ze naar bed ging. Van Pippi Langkous tot aan The Bangles, van de bekende TELEKIDS beats tot aan favoriet Michael Jackson…

Het meisje werd ouder, de muziek veranderde, maar de passie niet. Ze ruilde haar lieve roze balletschoentjes in voor zwarte jazzballet sloffen, en ook daar was ze even enthousiast over.

Van show-ballet tot aan streetdance, ze wilde het allemaal. En ze heeft het allemaal mogen doen en ervaren.
Renske reisde heel wat af om meerdere stijlen onder de knie te krijgen.

Walhalla Cuba

“Cuba was werkelijk voor mij het walhalla van de Salsa! In het oude Vinales heb ik de basis van de Cubaanse Salsa meegekregen. In Havana heb ik in de straten mijn oefening in praktijk mogen brengen. Een leuke en unieke ervaring!”.

USA NY Broadway Dance Centre 2008 en 2014 & Vegas – LA 2016

2008: “Luam is een van mijn grote voorbeelden, daarom ging ik naar DE Broadway Dance Centre, om daar haar workshops te volgen (Luam is choreograaf van o.a. Rihanna en Beyonce).”.

2014: “Laure Courtellemont is DE vrouw die dancehall onder de aandacht bracht, overal ter wereld. Na meerdere lessen in Nederland te hebben gevolgd, was ik verslaafd, vandaar nog een bezoek aan NY om o.a. van haar les te krijgen”.

2016: “Fantastische workshops in L.A. mogen ervaren bij Millennium Dance Complex!”. In Vegas heb ik me tijdens de ISAGENIX party mogen assisteren met de choreofie van een een groep dansers/steltenlopers tijdens n product presentatie.

Curaçao Bachata

“In Curaçao heb ik een half jaar gewoond en gewerkt, o.a. danslessen mogen verzorgen bij Body Beach (onderdeel van het befaamde Lions Dive hotel). Tevens heb ik hier kennis mogen maken met de Bachata.”.

Jamaica Dance Hall

“Een trip aan Jamaica met hun welbekende Dance-Hall muziek en dans mocht natuurlijk niet ontbreken. Vandaar dus ook een bezoek aan het geweldige Jamaica. Hun motto is: “Once you go, you know…!”. En dat heb ik geweten. Dance Hall is een heerlijke manier van bewegen. Ook in Nederland blijf ik up to date in deze style door middel van workshops (o.a. by Laure Courtellemont).” .

China 2011 en 2016

2011: “In Hangzhou heb ik een theater meerdere malen bezocht om meer onderzoek te doen in de dans daar. Showdance voerde daar de boventoon. Na Hangzhou bezocht ik Shanghai om daar samen met n choreografe Shang-Shang workshops op te zetten.

2016: “Wederom een bezoek aan Hangzhou voor een Talent-Scout en het inkopen van kleding. Uiteraard, kon ik het niet laten om weer wat shows te bekijken in het Dong-Po theater. Daarnaast voor het eerst Hong-Kong mogen ervaren, wat een fantastische stad. Hongkong is vanaf nu mijn favo stukje China!”

Eigen dansschool

Terug in Nederland wilde Renske verder met haar passie, en trok de stoute schoenen aan. Ze bijna 10 jaar geleden haar eigen dansschool EigenWijZ-R. Deze groeide uit tot inmiddels 400 leerlingen. Het begon bij Oosterhout, hierna volgde al heel snel Teteringen en Wagenberg, en vanaf 1 januari 2018 Rijen.

Het lesgeven alleen was niet genoeg, ze zocht meer uitdaging in het maken van choreografieën en produceren. Van kleine shows tot aan grote events in o.a. Venetië, Barcelona, en Nederland. Voor Renske is de uitdaging niet alleen het overbrengen van haar passie, maar ook het vinden van de juiste mensen voor de juiste show, en het uiteindelijke doel is het samensmelten van alle elementen tot één productie. “Steeds meer vind ik mezelf terug in het produceren van events, en werk ik samen met meerdere choreografen waaronder Kevin Joosten, Jessica Achten (befaamde Flamenco choreografe) en Jesse Wijnans, die dezelfde kwaliteit leveren als ikzelf gewend ben.”.

“Wanneer de muziek begint te spelen, zie en voel ik dans, dans met een boodschap, dans als plezier. En ik vind het heerlijk om deze passie en liefde met u te mogen delen!”.

Klik hieronder op het incoontje om een kijkje te nemen op de website van EigenWijzer Dans Akademie.